Kako pravilno testirati parfem?

Da li i Vama pada teško izbor parfema?

On govori mnogo više o nama u odnosu na druge kozmetičke proizvode. Predstavlja neku vrstu ličnog potpisa, govori o našoj ličnosti. On takođe budi sećanja na trenutke iz prošlosti, jer se percepcija parfema zasniva pretežno na emocijama.

Hajde da olakšamo ovaj postupak.

Porodice mirisa

Parfemi su podeljeni u četiri mirisne porodice, mada većina parfema sadrži kombinaciju više njih.

Mirisi iz cvetne porodice mirišu kao što i sam naziv kaže, na različite vrste cveća, kao što su mirisi ruže, lavande, ljiljana, ljubičice… Mirisi iz ove porodice su osvežavajužući i lagani, idealni su za proleće i leto.

Citrusni parfemi mirišu na voće. Lagani su i osvežavajući, pa su pogodni za svakodnevnu upotrebu.

U porodicu drvenastih mirisa spadaju parfemi koji sadrže sandalovo drvo, bergamot, začine, kedar ili pačuli. Parfemi ove vrste su preporučljivi za zimske periode.

Orijentalni mirisi su poslednja mirisna porodica. Takvi parfemi odišu luksuzom i elegancijom. Budite smeli i isprobajte parfeme iz ove kategorije.

Koliko parfema treba ispobati?

Nikada ne mirišite više od šest parfema. Ograničite sebe, jer nakon 6 parfema Vaše čulo mirisa više neće moći da napravi razliku između već testiranog. Preporučljivo je da između mirisanja svakog parfema pomirišete svežu kafu.

1. Pomirišite bocu

Ovo je prvi korak koji treba da učinite. Na taj način proverite da li Vam se dopada miris. Ukoliko ste zadovoljni pređite na drugi korak.

2. Nanesite miris na kožu

Nakon što suzite izbor na tri komada, nanesite miris na unutrašnji predeo zgloba. U dodiru sa kožom, na telesnoj temperaturi, miris se razvija i tada možete osetiti njegov pravi miris.

 

Za sva pitanja u vezi sa parfemima možete nas kontaktirati putem Instagram stranice @perfumesbymagic ili putem Facebook profila BY MAGIC

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *